Op.Dr.Alper BayraktarTwiterConnect To FacebookBize ulaşın

 

Bursa Estetik & Aesthetic

Aesthetic
Yurtdışı veya Şehir dışından Gelen Hastalarımızın İzleyeceği Adımlar »Yurtdışı veya Şehir dışından Gelen Hastalarımızın İzleyeceği Adımlar Türkiye'de saç ektirmeye karar verdikten sonra, gelmeden 10 gün önce bize haber veriniz, buna göre görüşme tarihiniz belirlenir. Yüz yüze görüşme ve muayeneden sonra local anestezi gününüz belirlenir. KLİNİĞİMİZE ÖN BAŞVURU Saç ekim uygulaması düşünüyorsanız, internet üzerinden doktorunuza danışın kısmından başvuru formumuzu doldurmanızı rica ediyoruz. Bu forma kişisel bilgilerinizi, sorununuzu ve ilgili fotoğraflarınızı ekledikten sonra bize ulaştırınız. Biz size uygulanacak işlemler, bilgi ve ücret konusunda gerekli ayrıntıları iletiyoruz. ÖN DEĞERLENDİRME, OTEL VE REZERVASYON Değerlendirme formundan sonra karar vermeniz durumunda, sizin geliş tarihinize göre, muayene randevunuzu ayarlıyoruz. Şehir dışından ve yurtdışından gelen hastalarımıza kliniğimize yakın bir otelden rezervasyon yaptırarak transfer hizmetlerini sağlıyoruz. Sizden uçuş numarası, havaalanı bilgileri ve iniş saati bilgilerinizi aldıktan sonra havaalanından sizi karşılıyoruz. Sizi isminizin yazdığı karton ile Atatürk Havalimanı danışmasının önünde bekliyoruz. AYRINTILI MUAYENE Araç ile getirilip otelinize yerleştiriliyorsunuz. Kliniğimizde Emine Saykı tarafından karşılanıyor ve sizi ayrıntılı bir şekilde muayene ediyoruz. Fotoğraflarınızı çekiyoruz. Muayene sonrası operasyon ile ayrıntılar konuşuyor ve hasta örnekleri üzerinde hastalarımıza bilgiler veriyoruz. Hastamız için operasyon gününü belirliyoruz. ANESTEZİ GÜNÜ Ameliyatlar kliniğimizde mevcut olan tam donanımlı ameliyathanemizde gerçekleştirilmektedir. LOCAL ANESTEZİ SONRASI Hastalarımız kliniğimize yakın olan Hotel'e Bursa Saç Ekim Merkezi (http://bursaestetik.com.tr/) 'nden bir refakatçi eşliğinde otele yönlendirilir.  Cuma, 13 Haziran 2014 10:50

Kaş Ekimi

Kaş ekimi farklı ihtiyaçlara ve nedenlere göre kaş dizaynı yaptırmak isteyenlere, kendi bedenlerinden alınan uygun donörlerin ( kıl köklerinin) kaş bölgesine transfer edilme işlemine kaş ekimi demekteyiz.

KAŞ EKİMİKaşların ifadeyi ve yüz güzelliğini bütünleyen, hiç kuşkusuz özellikle bayanların da estetik açıdan en önem verdiği yüz bölgelerinden birisi olduğunu biliyoruz. Zaman içinde farklı popüler kaş uygulamaları, hatalı kaş alımları ve ya bu bölgenin bir kaza sonucu hasar görmesi, istenmeyen kaş formunun oluşmasında etkili oluyorlar. Kaş dizaynı yaptırmak isteyen çoğu insanın aklına ilk gelen uygulama kaş dövmesi olsa da, bugün gelişmiş yöntemlerle uygulanan iğneli kaş ekimi tekniği ile çok daha iyi sonuçlar alındığını ve doğal kaş görüntüsüne ancak kaş ekimi işlemi sonucunda ulaşıldığını vurgulamak istiyoruz.

Kaş Ekimi Nedir?

Kaş ekimi farklı ihtiyaçlara ve nedenlere göre kaş dizaynı yaptırmak isteyenlere, kendi bedenlerinden alınan uygun donörlerin ( kıl köklerinin) kaş bölgesine transfer edilme işlemidir.

Kaş Transferi Kimler İçin Uygulanabilir?

Genetik olarak seyrek kaşlı, kaşında çizgisel ve bölgesel kusuru olan,  kozmetik ürünler kullanmadan ve ya kaş dövmesi yaptırmadan doğal kaş görüntüsüne ulaşmak isteyen herkes kaş ekimi yaptırabilir.

Kaş Transferi Nasıl Yapılır?

Kaş ekimi yapılırken öncelikle bedenin hangi bölgesinden donör (kıl kökü) alınacağının tespiti, özellikle önem taşır. Kaş ekimi için ense yan bölgelerindeki gibi, nispeten daha ince telli saç köklerinin kullanılması gerekir ve bu alanda bulunan tekil kökler, kaş ekiminde en doğal sonucun alınmasında fayda sağlarlar. Kaş ekimi işleminde bir başka önemli husus ise, kaş dizaynı yapılırken, yaratılıştaki açı dizaynını taklit etmeye çalışmak ve doğru açı verilerek kaş naklinin yapılmasıdır. Bu sebeple kaş ekimi işlemi çok ince bir estetik görüş ve el becerisi gerektirir.

Kaş Transferi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

1) Kaş ekimi operasyonu sonrasında özellikle ilk iki gün kaş bölgesinin korunması gerekir, tahriş ve zedeleme yapabilecek herhangi bir hareketten kaçınılmalıdır.

2) Kaş ekimi işlemini takip eden ilk 3-4 gün kızarıklık gözlemlenmesi doğaldır, bu kızarıklık sonradan kabuklaşmaya ve 1 hafta sonra ise pembeleşerek iyileşme sürecine geçiş yapar.

3) 2 hafta sonunda işlemin yapıldığı hiç fark edilmez, kaş ekimi iyileşme süreci tamamlanmaya başlar.

4) Kaş ekimi sonrası kabuklaşmayı önlemek için verilen kremleri sürmeyi ihmal etmeyiniz.

5) Kaş ekiminden yaklaşık 2 ay sonra ekim yapılan bölgede kıllar çıkmaya başlar.

6) Farklı bir alandan alınan uzamaya meyilli donör (kıl kökleri), kaş ekimi işlemi için kullanıldığından, kaşların uzaması son derece doğaldır. Bu sebeple periyodik olarak kaşların kısaltılması gerekir.

Kaş ekimi işlemi kliniğimizde yaptığımız en sık uygulamardan bir tanesidir.

1-2 saatlik bir işlem sonrası lokal anestezi ile kaş ekimi rahatlıkla yapılır.

FUE tekniği ile mikrmotor yardımı ile alınan kökler tek tek ayrılarak kaş dökülmesi olan bölgeye ekilir.

Kaş için vücudun farklı bölgelerinden kıl kökü alınabilir. Fakat en çok tercih ettiğimiz bölge tabi ki ense kısmıdır. Koldaki ince tüylerden ya da koltuk altı ile genital bölgeden de alınabilir ancak bizim deneyimlerimiz en iyi sonuçların ense kısmından alınması olmuştur.

Koldaki tüyler özellikle bayanlarda çok ince olabilmekte ve çok dayanıklı olamayabilmektedir. Aynı şekilde koltuk altı ve genital bölgedeki kıl köklerinin çıkış açısı çok farklılık gösterebilmektedir.

Eğer lokal bir alanda kaş dökülmesi mevcutsa işlem 30 dk gibi bir sürede başarı ile sonlandırılır ve sonuçlar çok yüz güldürücü olmaktadır. Bazı durumlarda hastalarımızın kaşlarını kalınlaştırmak istediklerinde ise şekil belirlenerek her bir kıl kökünün açısına göre ekim işlemi yapılır.

Kaş ekimi sonrası alınan kıl köklerinin doğası gereği kaşlarda belli sürelerde uzamalar da olmaktadır. Bu nedenle hastalarımızın belirli aralıklarla kaşlarını kısaltmaları gerekebilmektedir.

İhtiyaca göre 15 günde ya da ayda bir birkaç dakikalık bir işlemle kaş boyunu düzeltmek hastalarımızı çok rahatsız eden bir süreç değildir.

Genelde kaş şeklini belirlerken hastalarımızla aktif olarak görüşlerini almaktayız.Çoğu zaman ideal kaş şekli ve kalınlığı için geçici boyalarla hastalarımızın talebine göre bir şekil belirlenmekte ve ekim işlemi bu şekle göre gerçekleştirilmektedir. Eğer hastalarımızın belirli bir talebi yoksa biz ideal bir şekil belirlemekte ve bilgisayar ortamında dijital olarak hastalarımızın da onayını aldıktan sonra işlemimizi gerçekleştirmekteyiz.

Kaş ve Kirpik Ekimi Ense bölgesinde var olan saçlar yukarı kaldırılıp ekilecek kök sayısına göre 1 cm eninde 5-10 cm uzunlığunda yatay bir çizgi şeklindeki alan traş edilerek mikromotor yardımı ile çok ince punchlar kullanılarak kıl kökleri alınır.

Kıl köklerinin alındığı alan çok küçük olduğu için bu bölgede herhangibir belirti kalmamaktadır. Kişinin kaş bölgesindeki ihtiyaca göre 40-50 kök ile 400-500 kök arasında greft alınabilir.

Ekim işlemi kaş bölgesinde çok farklı olmaktadır. Çünkü kaş çıkış paterni her kişide çok değişkendir. Burna yakın kısımda daha bir dik açı ile çıkan kaşlar kulaklara doğru yaklaştıkça alınla 40-45 derece açı olacak şekilde çıkmaya başlar.

Bunun pratikteki önemi ekim esnasında ortaya çıkmaktadır. Ekilen kıl köklerinin açısı özenle hazırlanmalıdır. Çünkü kaşlar yüzümüzde en dikkat çeken bölgelerden birtanesidir.

En ufak bir ihmalde hastaları çok rahatsız edecek sonuçlar görülebilir.

Kaş ekimi işlemi ağrısız lokal anestezi yöntemiyle ve 1-2 saat gibi kısa bir zamanda yapılan, sonuçları çok tatmin edici bir kıl kökü nakli işlemidir. İşlem sonrası ağrı ya da rahatsızlık verici herhangi bir durum söz konusu olmamaktadır.

Kaşların kendini toplaması ve gerçek şeklini alması 4-6 ay gibi bir süre alır. 2 ay sonra hastalarımız kaşlarını alabilmektedir. Kaş Dökülmesi İnsan vucudunda bulunan diğer tüyler gibi kaşlarda da zaman içinde dökülmeler olabilmektedir.

Kaş dökülmesi çok farklı sebeplere bağlı olarak gelişebilmektedir. Kaşlar sadece belli bir alanda döküleceği gibi bütün olarak da kayıplar olabilmektedir.

En sık olarak kaş ekilen hasta grubu kadın hasta grubu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Özellikle kontür ya da kalıcı makyaj işlemlerini ehil olmayan kişilere yaptıran kişilerde kaş kayıpları görülmektedir. Bu tip durumlarda kaşların korunması mümkün olmamaktadır. Kontür işleminden memnun kalmayan hastalarımıza asitlerle yine ehil olmayan kimselere yaptırılan dövmenin çıkarılma girişimi daha kötü sonuçlar doğurabilmektedir.

Kaşların olduğu bölgelerde çok ciddi skar dokuları kalmakta ve bu skar dokularına kaş ekim işlemi yapılması kimi zaman imkansız olabilmektedir. Kaş dökülmesi çoğu zaman strese bağlı faktörler sonucu da gelişebilmektedir.

Strese bağlı gelişen dökülmeler geçici olabileceği gibi kalıcı kaş kaybına da sebebiyet verebilir. Bu yüzden eğer kaş dökülmesinin strese bağlı olduğu düşünülüyorsa 6 ay kadar beklemekte fayda olabilir.

Çünkü erken dönemde yapılan tedaviler mevcut kaş köklerine zarar verebilir. Strese bağlı oluşan dökülmeleri en kolay olarak hastalardan alınan bilgilere göre anlamak mümkündür.

Yaşam şartlarındaki değişiklikler, sınav dönemlerinde gelişen saç ve kaştaki dökülmeler bizi stres faktörü olabileceği konusunda uyarmalıdır. Bu hasta grubuna profesyonel olarak destek olmak çok önemlidir. Bu sorunun geçici olabileceği mutlaka söylenmeli ve uzman bir doktora yönlendirilmelidir. 6 ay sonra kaşlarda dökülme iyice oturmuşsa artık kaş ekimi tedavisi yapılabilir. Kaşlarda bunun dışında travmalara da bağlı dökülmelere sık olarak rastlanır.

Çocuk yaşlarda kaş bölgesinde meydana gelen laserasyonlarda kökler zarar görmekte ve lokal ya da bütün olarak kaş kayıpları meydana gelmektedir. Aynı şekilde yüz bölgesinde gelişen yanıklara bağlı olarakta kaş bütünlüğü bozulabilir. Travma sonucu oluşan kaş dökülmelerinin tedavisinde en belirleyici olan unsur gelişen skar dokusunun büyüklüğüdür.

Eğer gelişen skarın büyüklüğü çok fazla değil ve doku bütünlüğü bozulmamışsa hastalarımız kaş ekimi tedavisinden çok fayda görecektir. Ancak bazı durumlarda çok sert ve kanlanması bile bozulmuş normal deri kıvamını kaybetmiş bir durum söz konusu olmuşsa artık yapacak çok fazla bir şey olmayabilir. Bu durumda yine hekim konsültasyonu ile farklı metotlar denenebilir.

Kaş dökülme paterni her hastada farklı farklıdır.

Burun köküne yakın yerlerde dökülmeler olabileceği gibi kaşın dış kısımlarında da olabilir. Sonuçta hangi alanda gelişirse gelişsin kaş dökülmesinin tek tedavi yöntemi kaş ekimidir. Bu yüzden hastalarımıza özellikle uyarımız kesinlikle bilmedikleri kulaktan doğma bilgilerle kaşlarına ciddi hasar verebilecek tedavi yöntemlerinden kaçınmalarıdır. Jiletle kazıma, badem yağı ya da sarımsak sürme gibi halk arasında sıklıkla duyulan bu uygulamaların çok ciddi geri dönülemez sonuçları olabilmektedir.

Yorum ekle


SAÇ EKİM FUE ANİMASYON

Canlı Destek Hattı

ONLİNE DESTEK

ONLİNE KONSULTASYON FORMU

İSTANBUL BURSA ESTETİK MERKEZİ

ONLİNE KONSULTASYON FORMU

Saç Ekiminde En Uygun Fiyat Bize danışmadan karar vermeyin!

SAÇ EKİMİSanal Fue Saç Ekimi Analizi

Hangi saç ekimi tekniğinin kullanılacağı ücret bilgisi ameliyat sonrası oluşacak tahmini saç şeklinizi merak ediyorsanız bize resminizi gönderin.

Not: Gönderdiğiniz Fotoğraflar gizlilik içerisinde incelenip kesinlikle bilgiler saklı kalacaktır.